Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\domains\trainerslog.nl\wwwroot\verslag_tonen.php on line 188
Trainerslog.nl - wedstrijdverslag: Rood Geel - Leeuwarder Zwaluwen
Rood Geel
-
Leeuwarder Zwaluwen


4-4-2 Ruit
Noord
Zaterdag 2e
4H RES
competitiewedstrijd
11-04-2009
6 - 3 (3 - 1)

50% - 50%

Piet Tichelaar
Noord
Zaterdag 8
4H RES
4-4-2 Ruit

Wispelturig spelend Twadde verslaat stadsgenoot!

“Daar was ie dan afgelopen zaterdag!” “De allereerst warme lentedag!”. Een heerlijk weertje om een terrasje te pikken of de tuin eens onderhanden te nemen. Maar als begeleiding van een voetbalteam is het altijd maar weer afwachten. Want; “hoe reageren spelers op het lome weer? Heeft Cambuur gewonnen of verloren? En hoeveel bier heffe ze hat gisteren? Kortom: altijd een onvoorspelbaar fenomeen zo’n eerste warme voetbalzaterdag……

Daarnaast hadden we in Leeuwarder Zwaluwen 7, 8 of 9 een minder aansprekende tegenstander dan de vorige vier tegenstanders. Maar goed: we waren gewaarschuwd. De vorige ontmoeting, was tevens onze slechtste wedstrijd va het seizoen geweest, en was geëindigd in een remise. Dit dure puntverlies kan nog steeds de doorslag geven met betrekking tot de eindrangschikking onze competitie. Tel daarbij bovenop dat Auke, Broekie, Halbe en Bastiaan er niet bij waren én dat Psycho nog steeds niet 100 procent is en Nol de gehele week ziek was geweest dan weet je dat je slechts hoop mag hebben dat de rest van het team de handschoen oppakt en de strijd aangaat.

Het eerste speelde ook thuis zodat het in ieder geval “gezellig druk” was op oans sportpark. Om precies half drie floot scheids Piet, nagenoeg gelijktijdig met zijn collega scheidsrechter op het kunstgrasveld, voor de eerste keer op zijn fluitje. We waren begonnen…. Vanaf het begin was het al duidelijk dat het veld hobbelig was, de bal maar matig rond ging van Rood Geler naar een andere Rood Geler maar dat Zwaluwen dit aspect nog veel minder beheerste. Alhoewel ze best vaak een Rood Geler wisten te bereiken…. We waren niet goed maar Zwaluwen was ronduit slecht. Er werd te weinig als team gespeeld terwijl er individueel best nog wel wat hoogstandjes vielen waar te nemen. Na de openingsgoal van ons was het een moeizame terugspeelbal van de Master op Stan, die door laatstgenoemde niet goed werd beoordeeld en pardoes het doel in hobbelde. De druk werd opgevoerd van onze kant en we werden hierbij regelmatig geholpen door een sloom spelend Zwaluwen. Maar omdat wij “het ook niet echt hadden vandaag”was het in ieder geval geen spranklende pot voetbal. Verre van dat! Maar goed: er werden toch legio kansen gecreëerd en een aantal daarvan gepromoveerd tot een doelpunt. Vooral die van onze Schone Slaper was weergaloos en een hoogtepunt van de middag. De ruststand bedroeg een geruststellend 3 – 1 voorsprong. Echter de teamprestatie betrof een magere zes…..Maar als je een magere zes scoort en toch zoveel kansen creëert dan doe je het eigenlijk best wel goed……..In ieder geval werden er in de rust even een paar puntjes op de i gezet en vol goed moed begonnen we daarna aan de tweede helft. In het begin van de tweede helft werd er best redelijk goed gespeeld. Dit resulteerde al snel in een paar doelpunten zodat de wedstrijd al na een kwartiertje definitief beslist was. De warmte begon nu toch bij en paar spelers een rol te spelen. Het veld werd steeds langgerekter en aan beide kanten vielen er grote gaten. Hierbij moet gezegd worden dat wij de meeste kansen bleven creëren maar da de koek op was met betrekking tot het verzilveren ervan. Na de gebruikelijk fysieke en (vooral) verbale schermutselingen met de tegenstander was het slotakkoord van deze middag aan Zwaluwen. Zij herpakten zich (een beetje) en prikten uiteindelijk nog twee doelpunten erin (beide riekten naar buitenspel) zodat de einduitslag 6 – 3 betrof..

Valt er nog iets te trekken met betrekking tot deze wedstrijd? Jazeker: conclusies bijvoorbeeld! Kijkend naar het vertoonde veldspel dan was het allemaal niet al te best. Misschien op één na slechtste wedstrijd van het seizoen…. Kijken we naar het lome weer en de vele afwezigen dan hebben we het redelijk gedaan. Kijken we naar de einduitslag en de daarbij behorende punten dan hebben we het uitstekend gedaan!!! Als iedereen een beetje fit blijft en dat we als team “net nog even een tikkie makkelijker gaan voetballen” dan moeten we een eind kunnen komen dit jaar! Wat zeg ik: we zijn al een heel eind gekomen! Maar we zijn er nog niet! Nog vier finales te gaan! We houden de kop ervoor en de moed erin!! En dit is niet seksistisch bedoeld!! Wat heffe we een club niet??


Gegenereerd met: Trainerslog.nl